Skip to content

Trivselregler

Trivselregler för brf Roslagsgatan 29

Följande trivselregler har beslutats av styrelsen den 3 oktober 2021 och gäller från detta datum tills vidare.

Gemensamma utrymmen

 • Dörrmattor 

Dörrmattor utanför dörren är ej tillåtna då de utgör en brandrisk samt försvårar städningen. De kan med fördel läggas innanför dörren istället för utanför.

 • Källare och vind

Gångar i källare och vind ska hållas fria från lösa föremål. Det är därför strikt förbjudet att förvara föremål i källar- och vindsgångar. Ditt källar/vindsförråd ska vara uppmärkt med en bricka som anger lägenhetsnummer.

 • Tvättstuga

Bokning av tvättid gör via bokningstavlan i tvättstugan. Efter avslutad tvättid ska tvättmaskinens yttre och facken för tvättmedel torkas rena. Torktumlarens luddfilter borstas rent. Avsluta med att sopa upp eventuellt ludd.

 • Innergård

Vi hjälps åt under sommarmånaderna att klippa gräset. Gräsklippare finns i cykelförrådet till höger om ingången till gårdshuset, 29A. Där finns även övriga trädgårdsverktyg, för dem som vill hjälpa till med trädgårdsarbete. Planteringar och skötsel av trädgården välkomnas. Kontakta gårdsansvarig med idéer genom att maila styrelsen.

 • Grillning

Det råder grillförbud på innergård och takterrass. 

Renovering

Renoveringsarbeten är tillåtna vardagar mellan kl. 08.00 – 17.00 samt lördagar kl. 10.00-17.00. Renoveringsarbete är ej tillåtet under söndagar. Det är förbjudet att förvara byggavfall i trapphus eller på innergården. Byggavfallssäckar som placeras på gatan framför huset måste skyndsamt forslas bort och får ej blockera sophämtningsluckan eller lokaldörrar.

Tänk på att ansöka om tillstånd i god tid innan du påbörjar arbetet. Tillvägagångssätt för ansökan om tillstånd avseende förändring i bostadsrättslägenhet finner du på föreningens hemsida under fliken ‘’Renoveringar’’.

Störningar

 • Störande ljud i lägenheter, trappuppgångar och på innergården

Vi försöker i möjligaste mån visa hänsyn gentemot våra grannar. Därför ska det vara låg ljudnivå i våra fastigheter mellan kl. 20-08 på vardagar och kl. 22-10 på helger. Enstaka fester är tillåtna. Fester varje vecka eller flera gånger i veckan är emellertid ej tillåtna. Du som medlem är ansvarig för dina gästers uppförande.

Det är trevligt när vår uppskattade gård används. Tänk dock på att ljud lätt ekar mellan husen. Det skall således vara tyst på gård och balkonger mellan kl. 20-08 vardagar och kl. 22-10 helger. Detta inkluderar att stänga fönster och balkongdörr från kl. 22 vid högljudda tillfällen på helger, t.ex. fester. 

Sophantering

Endast hushållsavfall får kastas i sopnedkastet. Soporna ska vara förpackade i en sluten påse i lämplig storlek. Det är inte tillåtet att kasta papperskassar och pappförpackningar, exempelvis hämtmatspåsar och liknande, eftersom dessa orsakar stopp i sopsäcksväxlaren. Tidningar, förpackningar, kartonger och glas lämnas vid återvinningsstationen på Frejgatan 31 eller lämplig återvinningscentral.

Det är inte tillåtet att förvara sopor i trapphus eller på föreningens innergård.

Balkonger

 • Blomlådor, belysning och infravärme

Blomlådor och dylikt får endast placeras på insidan av balkongen. Belysning, såsom ljusslingor, kan sättas upp på balkongräcket. Fast fasadbelysning måste godkännas av styrelsen. Gällande infravärme rekommenderas golvmodeller.

 • Övrigt
  Endast elgrill är tillåtet att använda på balkong. 

Det är förbjudet att:

 • skaka mattor på balkongen 
 • förvara sopor på balkongen
 • vädra/hänga mattor och sängkläder på balkongräcket
 • göra åverkan på fasad såsom att borra eller måla. Sker detta är lägenhetsinnehavaren skyldig att bekosta återställande. 

Felanmälan

Vid felanmälan av till exempel byte av huvudsäkring, byte av namnskyltar och andra icke-akuta ärenden ska du vända dig till styrelsen, så hjälper vi dig. I det fall du felanmäler direkt till vår tekniska förvaltare Nabo, kommer du själv att debiteras för kostnaden.

Andra fel i bostaden, till exempel stopp i avlopp, läckande kranar och annat som faller under bostadsrättsinnehavarens ansvar anmäler du själv till vår tekniska förvaltare, Nabo. Hyresgäster kontaktar alltid styrelsen.

Har du frågor eller synpunkter? Kontakta styrelsen på: styrelsen@roslagsgatan29.se